YRITYS » HINNASTO » YHTEYDET » SUOMEKSI IN ENGLISH AUF DEUTSCH По-русски

Pihkala on Kestilän vanhimpia tiloja. Pihkalassa on aina viljelty maita, pidetty karjaa ja aikoinaan myös tuotettu tervaa - mistä tuleekin tilan nimi. Tilan omisti Väyrysen suku aina vuoteen 1874 asti, jolloin Riikoset ostivat tilan. Riikosen suvun neljäs isäntä, Veijo Riikonen oli se rohkea, joka aloitti Pihkalassa matkailutoiminnan, vuonna 1983. Alkuun matkailu aloitettiin varovaisesti, mutta vuosi vuodelta sen merkitys kasvoi. Vuosi 1992 oli iso virstanpylväs Pihkalan historiassa, sillä silloin viimeiset lehmät lähtivät navetasta -ja Pihkalasta tuli päätoiminen maaseutumatkailuyritys!

Vuodet ovat vierineet, ja koko ajan on Pihkalassa kehitetty toimintaa ja palveluja Teidän, asiakkaiden, toiveita vastaaviksi.

Vuoden 2005 alusta Pihkalassa tehtiin sukupolvenvaihdos. Tuolloin Maalaiskartano Pihkalasta perustettiin osakeyhtiö ja Pihkalan maatila/ ratsastuskoulu eriytettiin omaksi yrityksekseen. Maalaiskartano Pihkala Oy:n toimintaa vetää Tarja Hietaharju, joka tuli taloon vuonna 2003 suorittamaan työharjoittelua. Tarja onkin siis koulutukseltaan maaseutumatkailuun erikoistunut agrologi (AMK). Vanha isäntä (nykyinen Renki- Reppana) Veijo Riikonen on edelleen toiminnassa mukana, hallituksen jäsenenä ja talonmiehenä. Veijon vanhin tytär Leena Lötjönen pyörittää Pihkalan Ratsastuskoulua ja maatilaa yhdessä miehensä Timo Lötjösen kanssa. Pihkalan pellot ovat luomu-viljelyssä ja pelloilta saadaan heinä ja kaura tilan hevosille. 

Koko Pihkalan porukka toivottaa Teidät Sydämellisesti Tervetulleiksi Pihkalaan!

MAALAISKARTANO PIHKALA OY | Kestiläntie 1426, 92700 Kestilä | Puh. +358 8 8125802 | Fax. +358 8 812 5800

designed by visible image 2010