Leirit

Vietä unohtumaton leiri Pihkalassa yhdessä leirikavereiden, ihanien hevosten ja mukavan talonväen kanssa!

Tarjoamme kesäisin 5 vuorokauden mittaisia ratsastusleirejä ja muina vuoden aikoina viikonloppu- ja hiihtolomaleirejä. Leirit järjestetään yhteistyössä Pihkalan ratsastuskoulun kanssa (SRL:n hyväksymä ratsastuskoulu). Lisäksi tarjoamme erilaisia touhuleirejä lapsille – ja lapsenmielisille! Myös rippileirit onnistuvat Pihkalassa.

Pihkalaan voi tulla myös leirikoulun viettoon! Majoitustilaa löytyy reilusti, maistuvaa kotiruokaa saa vatsansa pullolleen – ja tekemistä riittää varmasti koko porukalle! On vaijeriratalaskua, seinäkiipeilyä, jousiammuntaa, vauhdikasta mönkijäkyytiä, ratsastusta ja vaikka mitä! Unohtamatta tietenkään opetuksellisia asioita: leirikouluun voi sisällyttää myös luontotietoutta, historia- ja maatalousoppia, askartelua, yhdessä tekemistä jne.

Maalaiskartano Pihkalan ratsastusleirit

VIIKONLOPPULEIRIT 2022:

200 €/ lapsi (alle 18 v.)
205 €/ aikuinen

(1 hengen huone-lisä +10 €/hlö/leiri)

Viikonloppuleirit maksetaan paikan päällä käteisellä tai kortilla. Erillisiä leirikirjeitä ei lyhyemmistä leireistä lähetetä. Kesäleireistä lähetämme kirjeet ja laskut postitse.

(Viikonloppuleirin hinta ilman ratsastusta: 130 €/ lapsi, 135 €/ aikuinen (majoitus 2-3hh). Leiri sisällöltään muuten sama, mutta ratsastustunnit eivät sisälly hintaan.)

Viikonloppuleirejä järjestetään syksystä kevääseen (ei kesällä). Leirejä ei ole joka viikonloppu, joten niistä kannattaa soitella meille Pihkalaan ja kysellä ajankohtia. Ratsastustunteja on viikonloppuleirin aikana 4, tunnit ovat 60 minuutin mittaisia. Myös torstaista sunnuntaihin kestäviä leirejä järjestetään, niillä on eri hinta. Talviaikaan leiriläiset majoittuvat yleensä 1-4 hengen hotellihuoneisiin, lämpimänä vuodenaikana aittaan. Lakanat ja pyyhkeet eivät sisälly leirin hintaan (tarvittaessa ne voi vuokrata meiltä, 7 €/setti). Viikonloppuleirin aikana on myös muuta ohjelmaa: leiri-disko tai aktiviteetteja, sekä saunomista ja mönkijäkyytiä. Liikuntahalli on lisäksi leiriläisten käytettävissä. Järjestämme viikonloppuleirejä ryhmille myös erityisteemalla: äiti- lapsi-, hemmottelu-, este- ym. leirit. Viikonloppuleireillä minimihenkilömäärä on 10 hlö.

♥   ♥   ♥   ♥   ♥

Tulevia viikonloppuleirejä: 

Syksyllä 2022 emme valitettavasti järjestä viikonloppuleirejä. 

♥   ♥   ♥   ♥   ♥

Viikonloppuleirin ohjelma:

Perjantai
Saapuminen noin klo 16
Ratsastus 1-2 ryhmässä
20.00 Iltapala

Lauantai
8.30 Aamupala
9.15 Ratsastus ryhmä 1
10.15 Ratsastus ryhmä 2
12.00 Lounas
13-14.00 Teoriatunti
15.00 Välipala
16.00 Ratsastus ryhmä 1
17.00 Ratsastus ryhmä 2
19.00 Päivällinen
Saunomista ym. iltaohjelmaa…

Sunnuntai
8.30 Aamupala
9.15 Ratsastus ryhmä 1
10.15 Ratsastus ryhmä 2
11.30 Lounas, Mönkkärikyyditykset

Kotimatkalle n. klo 12.30/ 13.00

♥   ♥   ♥   ♥   ♥

HUOMIO LEIRILÄINEN! Leirille osallistuminen vain täysin terveenä ja oireettomana! Et voi olla korona-taudin takia karanteenissa tai altistunut osallistuessasi leirille. Seuraamme koko ajan korona-tilannetta ja tiedotamme mahdollisista muutoksista kotisivuillamme ja somessa. Mikäli rajoitukset muuttuvat/ tiukentuvat ja leirejä joudutaan perumaan, ilmoitamme osallistujille henkilökohtaisesti. 

Korona- epidemian aikana leirille osallistuminen:

· Leirille EI VOI EIKÄ SAA TULLA SAIRAANA!!! Mikäli leiriläisellä, hänen perheenjäsenellään tai muilla läheisillä ihmisillä on/ on ollut flunssan oireita, leirille ei voi tulla! Leirille ei myöskään voi saapua jos itse tai muu perheenjäsen on karanteenissa. Tämä on nyt yhteispeliä. Omalla toiminnalla ei saa vaarantaa muiden leiriläisten, muiden leiriläisten perheiden ja Pihkalan henkilökunnan terveyttä. Jos flunssan oireita on, ILMOITA SIITÄ HETI puhelimitse Pihkalaan, puh. 0400 812 484!!!

· Leiriläistä saa olla saattamassa max 2 hlö. Mikäli saattajia on enemmän, tulee pitää huoli ettei ihmisiä ole liikaa samalla paikalla. Esim. osa odottaa autossa.

· Emme vastaanota leiriläisiä/ saattajia perinteisillä halauksilla ja kättelyillä. Tilalle otetaan erilaiset tervehdykset <3

· Saattajien tulee pitää huoli turvaväleistä.

· Mikäli leiriläisellä ilmenee yskää, hengenahdistusta tai kuumetta leirin aikana, on leiriläinen haettava mahdollisimman pian kotiinsa!

· Leirin aikana pidämme erityisen huolen käsihygieniasta!

· Leiriläisten tulee omalta osalta huolehtia turvaväleistä. Toisten leiriläisten huoneisiin ei saa mennä! Yhteistä aikaa vietetään yleisissä tiloissa väljästi.

· Perinteisiä kasvoihin ja käsiin piirrettäviä murumerkkejä emme taiteile <3 Tilalle keksitään jotain muuta.

· Jokaisella on omat herkut/ karkit/ juomapullot. Leirikioski on auki. Ennen ostoksia käsienpesu!

· Leiriohjelmissa ja tallilla otetaan huomioon tämä poikkeus- tilanne. Kaikki leiriin kuuluva ohjelma ilman muuta järjestetään!

· Toivomme leiriläisiltä omaa huolellisuutta ja toisten huomioimista.

SYDÄMELLISESTI TERVETULOA LEIRILLE PIHKALAAN!

♥   ♥   ♥   ♥   ♥

♥   ♥   ♥   ♥   ♥

KESÄLEIRIT 2022

LEIRIEN KESTO 5 VRK
HINTA 400 € / HLÖ

Pihkalan leirikesä 2022 aloitetaan kesäkuun alussa, koululaisten kesälomien alkaessa. Leirit alkavat sunnuntai-iltaisin iltapalalla ja leirin aloituspalaverilla klo 20 ja päättyvät perjantaisin ruokailuun ja leirimuistojen jakoon klo 16.00. Leirille voi saapua tulopäivänä klo 17 jälkeen!

Tarvittaessa haemme leiriläisen esim. linja-autopysäkiltä, ilmoitathan tästä hyvissä ajoin etukäteen. Meille kätevin/ toimivin bussipysäkki on nimeltään Vorna th (valtatie 4 varressa, meille matkaa 14 km).

Kesäleirillä ratsastajat jaetaan ratsastuskokemuksen mukaan neljään ryhmään. Ratsastuksen opettajia on kaksi. Tallin omistaja ja toinen opettaja Leena on koulutukseltaan ratsastuksenohjaaja. Ratsastusta leirillä on 2 x 45 min/päivä, lisäksi joka päivä on teoriatunti. Ratsastusta on siis 5 vrk leireillä 9 x 45 min ja lisäksi pidetään leirikisat. Ratsastustunneilla käydään läpi kouluratsastusta, treenataan istuntaa, hypätään esteitä, rentoudutaan leikkitunnilla, sekä ratsastetaan maastossa. Meillä on mukavat maastoreitit, joiden varrelta löytyy hevosille kahluupaikka. Leiriläiset saavat leirillä oman, tai kaverin kanssa yhteisen hoitohevosen. Leirin lopuksi on leirikisat palkintoineen. Kisoissa voi osallistua taitojen mukaan taitorata- tai esteluokkiin. 

Kesäleirillä majoitus tapahtuu viihtyisässä aittarakennuksessa, jossa on 2, 3 ja 4 hengen huoneita, sekä yksi isompi huone. WC:t löytyvät huoneista tai käytävästä. Suihkut ja sauna ovat kokousnavetalla, sauna lämpiää iltaisin. Leiriläisille tarjotaan 2 lämmintä ateriaa päivässä, sekä aamiainen ja iltapala (myös erityisruokavaliot, tieto näistä ilmoittautumisen yhteydessä). Ruoat ovat laktoosittomia. Pihkalan maistuvista ja suosituista leiriruoista vastaa talon kokki apulaisineen. 

Kaikki kesän 2022 leirit ovat yleisleirejä, eli ne sopivat niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin. Ratsastuskokemusta kuitenkin tulee olla jonkin verran leirille tultaessa. Voit myös ottaa oman hevosen tai ponin mukaan leirille -mikäli se kulkee mukana tunneilla, siitä ei veloiteta erillistä maksua. Varsinaista ikärajaa leireillä ei ole. Toivottavaa on, että nuorimmat leiriläiset osaavat itsenäisesti huolehtia aikatauluista, itsestään ja omista tavaroistaan. Myös aikuiset ovat tervetulleita leireille! Henkilökuntaa on kesällä lähes 10 henkeä. Maalaiskartanon yrittäjä, Tarja vastaa monenlaisista tehtävistä ja toimii mm. yövalvojana.  

Kesäleirillä minimihenkilömäärä on 15 hlö. Leirille otamme n. 20 leiriläistä. Leirillä voi olla 21-25 hlö, jos mukana on leiriläisten omia hevosia ja/tai hoitoleiriläisiä. Hoitoleiri on ohjelmaltaan muuten sama, mutta se ei sisällä ratsastusta. Hoitoleiriin sisältyy siis hevosen hoitoa, teoriatunnit ja muu vapaa-ajan ohjelma.

Hoitoleirin (5 vrk) hinta on 270 €/ hlö.

Pihkalan leirit ovat tunnettuja siitä, että tekemistä on monenlaista! Pihkalassa kesäleiriin sisältyy hevostelun lisäksi TOSI PALJON muutakin: huippusuositut mönkijämaastot vuoristoratoineen (eli perinteikkäät letukkamaastot- ja letukkalaulut!!!), leiridisko karaokeineen ja leiri-palkintoineen, jokilauttaristeily, lettukestit, leirikaste (vapaaehtoinen), leirikuvaus, vaijeriratalaskua, sekä muuta huippuhauskaa ohjattua ohjelmaa. 😉 Kaiken tämän lisäksi tietenkin mukavaa yhdessä oloa! Pihkalan vanha isäntä Veijo ajaa mielellään leiriläisten mönkijämaastot ja toimii jokilautalla kapteenina, muiden puuhiensa lisäksi. 

Lisäksi löytyy trampoliini, potkupyöriä, piha- ja lautapelejä, pihakeinut, uimaranta, saunat, leirikioski, pianot jne. Kesällä 2019 jokirantaan rakennettiin pitkä vesiliukumäki, uusi hiekkaranta ja laituri -ne ovat tietysti käytössä tulevanakin kesänä! Sisäliikuntahallissa voi pelailla myös sadesäällä (sulkapallo, koripallo, lentopallo, sähly, tarkkuusheittopelit, keppareille esteradat ym.) Pihapiirissä on hevosten lisäksi Jätkä- ja Tseni-koirat ja kissoja (Omar, Latte, Milla ja Taro), lampaita (Hakkarainen, Hattara ja Dumle), sekä 3 kanaa ja kukko. Jokainen leiri saa oman leirinimensä -ja erilaiset bonukset ovat mukana menossa… 😉 Ensi kesänä perinteiset käsiin ja kasvoihin piirrettävät murumerkit jäävät turvallisuus-syistä piirtämättä, mutta murumerkkejä on silti jaossa- ne ovat vain erilaisia! 😉 

Jokaiselle leiriläiselle annamme leirikuvan ja leirimuiston mukaan! Leiriläiset on vakuutettu tallin ja maalaiskartanon puolesta. Luotettavuuden ja turvallisuuden takuina on miltei neljänkymmenen vuoden pitkä kokemus leirien pidosta: ensimmäinen leiri järjestettiin Pihkalassa jo vuonna 1983!

Tervetuloa mukaan huippuhauskaan Pihkalan leirikesään! 

♥   ♥   ♥   ♥   ♥

LEIRIKESÄ 2022

(Ilmoittautumiset 2.1.2022 klo 9 alkaen,

puhelimitse vain numeroon: 0400 812 484.)

Leirien varaustilanne: etusivun ajankohtaista-palstalla.

Kesäleirin ohjelma:

8.30 Aamupala
8.45 Hevosten haku laitumelta ja hoito
9.30-10.15 Ratsastus 1. ja 4. ryhmä
10.15-11.00 Ratsastus 2. ja 3. ryhmä
11.30 Ruoka
13.00-14.00 Teoriatunti
16.00 Ruoka
16.15 Hevosten haku laitumelta ja hoito
17.00-17.45 Ratsastus 1. ja 4.ryhmä
17.45-18.30 Ratsastus 2. ja 3. ryhmä
20.00 Iltapala
23.00 Hiljaisuus

Joka päivä myös jotain mukavaa yhteisohjelmaa päivällä tai illalla !