Leirit

Vietä unohtumaton leiri Pihkalassa yhdessä leirikavereiden, ihanien eläinten ja mukavan talonväen kanssa!

Tarjoamme kesällä 4 vuorokauden mittaisia kesäleirejä. Kesällä 2023 vietetään Pihkalan leirien 40-vuotisjuhlavuotta! Ensimmäinen leiri järjestettiin Pihkalassa jo vuonna 1983! Se on siis juhlavuosi! 

Aiemmin kesäleirit ovat olleet ratsastusleirejä. Koska Pihkalan ratsastuskoulu on päättänyt ratsastus-toiminnan, järjestämme tänä kesänä leirit kesäleireinä, joihin sisältyy edelleen valtavan paljon suosittua Pihkalan ohjelmaa, mutta myös hevosten ja muiden eläinten ohjattua hoitamista. Ja se Pihkalan ainutlaatuinen tunnelma, se sisältyy myös! 

Kesäleirien lisäksi tarjoamme erilaisia touhuleirejä lapsille – ja lapsenmielisille! Myös rippileirit onnistuvat Pihkalassa.

Pihkalaan voi tulla myös leirikoulun viettoon! Majoitustilaa löytyy reilusti, maistuvaa kotiruokaa saa vatsan täydeltä – ja tekemistä riittää varmasti koko porukalle! On vaijeriratalaskua, seinäkiipeilyä, jousiammuntaa, vauhdikasta mönkijäkyytiä ja vaikka mitä! Unohtamatta tietenkään opetuksellisia asioita: leirikouluun voi sisällyttää myös luontotietoutta, historia- ja maatalousoppia, askartelua, yhdessä tekemistä jne.

Maalaiskartano Pihkalan kesäleirit

♥   ♥   ♥   ♥   ♥

KESÄLEIRIT 2023

LEIRIEN KESTO 4 VRK
HINTA 350 € / HLÖ

Pihkalan leirikesä 2023 aloitetaan juhannuksen jälkeen sunnuntaina. Leirit alkavat sunnuntai-iltaisin iltapalalla ja leirin aloituspalaverilla klo 20 ja päättyvät torstaisin ruokailuun ja leirimuistojen jakoon klo 16.00. Leirille voi saapua tulopäivänä klo 17 jälkeen!

Tarvittaessa haemme leiriläisen esim. linja-autopysäkiltä, ilmoitathan tästä hyvissä ajoin etukäteen. Meille kätevin/ toimivin bussipysäkki on nimeltään Vorna th (valtatie 4 varressa, meille matkaa 14 km).

Kesäleirillä majoitus tapahtuu viihtyisässä aittarakennuksessa, jossa on 2, 3 ja 4 hengen huoneita, sekä yksi isompi huone. WC:t löytyvät huoneista tai käytävästä. Suihkut ja sauna ovat kokousnavetalla, sauna lämpiää iltaisin. Leiriläisille tarjotaan 2 lämmintä ateriaa päivässä, sekä aamiainen ja iltapala (myös erityisruokavaliot, tieto näistä ilmoittautumisen yhteydessä). Ruoat ovat laktoosittomia. Pihkalan maistuvista ja suosituista leiriruoista vastaa talon kokki apulaisineen. 

Kaikki kesän 2023 leirit ovat kesäleirejä, ne sopivat niin lapsille kuin aikuisillekin. Voit myös ottaa oman sisäsiistin lemmikin mukaan leirille. Varsinaista ikärajaa leireillä ei ole. Toivottavaa on, että nuorimmat leiriläiset osaavat itsenäisesti huolehtia aikatauluista, itsestään ja omista tavaroistaan. 

Kesäleirillä minimihenkilömäärä on 15 hlö, maksimissaan 25 hlö. 

Pihkalan leirit ovat tunnettuja siitä, että tekemistä on monenlaista! Tänä kesänä ohjelmassa ovat perinteiset, huippusuositut mönkijämaastot vuoristoratoineen (eli perinteikkäät letukkamaastot- ja letukkalaulut!!!), leiridisko karaokeineen ja leiri-palkintoineen, jokilauttaristeily, lettukestit, leirikaste (vapaaehtoinen), leirikuvaus, sekä vaijeriratalasku. Lisäksi koristelemme leirimuistot, sekä kokeilemme seinäkiipeilyä ja jousiammuntaa! Tänäkin vuonna meillä on myös leirin siistein huone -kilpailu. 😉 Leirin viimeisen ruoan saavat leiriläiset äänestämällä päättää. Ohjelmassa on myös päivittäin ohjattua toimintaa eläinten kanssa. Ratsastusta ei tänä kesänä leireillä ole, mutta sen sijaan hevosten ja muiden eläinten hoitamista, teoriaa ym. Kaiken tämän lisäksi tietenkin mukavaa yhdessä oloa!

Pihkalan vanha isäntä Veijo ajaa mielellään leiriläisten mönkijämaastot ja toimii jokilautalla kapteenina, muiden puuhiensa lisäksi. Maalaiskartanon yrittäjä, Tarja vastaa monenlaisista tehtävistä ja toimii mm. yövalvojana.  

Ohjatun ohjelman lisäksi löytyy vapaa-ajan viettoon trampoliini, potkupyöriä, piha- ja lautapelejä, pihakeinut, uimaranta, saunat, leirikioski, pianot, vieraskirja jne. Kesällä 2019 jokirantaan rakennettiin pitkä vesiliukumäki, uusi hiekkaranta ja laituri -ne ovat tietysti käytössä tulevanakin kesänä! Vesipedoille löytyy joelta toki kelluva matto ja vanha kunnon jokiratsu Pate palvelee tulevanakin kesänä. 🙂 Sisäliikuntahallissa voi pelailla myös sadesäällä (sulkapallo, koripallo, lentopallo, sähly, tarkkuusheittopelit, keppareille esteradat ym.)

Pihapiirissä on hevosten lisäksi koirat Jätkä, Tseni ja Kuti sekä kissat (Omar, Latte ja Taro), lampaat (Hakkarainen, Hattara ja Dumle), sekä kanoja ja kukkoja. Toivottavasti saamme näiden karva- ja höyhenkavereiden lisäksi laumaan ensi kesänä myös muutaman muun karvaturrin. 😉

Jokainen leiri saa oman leirinimensä -ja erilaiset bonukset ovat mukana menossa… 😉 Ensi kesänä perinteiset käsiin piirrettävät murumerkit tulevat taas takaisin. 🙂 Mutta myös kestävämpiä murumerkkejä on silti jaossa! 😉 

Jokaiselle leiriläiselle annamme leirikuvan ja leirimuiston mukaan! Leiriläiset on vakuutettu maalaiskartanon puolesta. Luotettavuuden ja turvallisuuden takuina on neljänkymmenen vuoden pitkä kokemus leirien pidosta: ensimmäinen leiri järjestettiin Pihkalassa jo vuonna 1983!

Tervetuloa mukaan huippuhauskaan Pihkalan 40-vuotisjuhla-leirikesään! 

♥   ♥   ♥   ♥   ♥

LEIRIKESÄ 2023

(Ilmoittautumiset 8.2.2022 klo 10 alkaen,

puhelimitse vain numeroon: 0400 812 484.)

Leirien varaustilanne ja ohjeet ilmoittautumiseen: etusivun ajankohtaista-palstalla.

♥   ♥   ♥   ♥   ♥

HUOMIO LEIRILÄINEN! Leirille osallistuminen vain täysin terveenä ja oireettomana! Et voi olla korona-taudin takia karanteenissa tai altistunut osallistuessasi leirille. Seuraamme koko ajan korona-tilannetta ja tiedotamme mahdollisista muutoksista kotisivuillamme ja somessa. Mikäli rajoitukset muuttuvat/ tiukentuvat ja leirejä joudutaan perumaan, ilmoitamme osallistujille henkilökohtaisesti. 

· Leirille EI VOI EIKÄ SAA TULLA SAIRAANA!!! Mikäli leiriläisellä, hänen perheenjäsenellään tai muilla läheisillä ihmisillä on/ on ollut flunssan oireita, leirille ei voi tulla! Omalla toiminnalla ei saa vaarantaa muiden leiriläisten, muiden leiriläisten perheiden ja Pihkalan henkilökunnan terveyttä. Jos flunssan oireita on, ILMOITA SIITÄ HETI puhelimitse Pihkalaan, puh. 0400 812 484!!!

· Saattajien tulee pitää huoli turvaväleistä.

· Mikäli leiriläisellä ilmenee yskää, hengenahdistusta tai kuumetta leirin aikana, on leiriläinen haettava mahdollisimman pian kotiinsa.

· Leirin aikana pidämme huolen käsihygieniasta.

· Toivomme leiriläisiltä omaa huolellisuutta ja toisten huomioimista.

SYDÄMELLISESTI TERVETULOA LEIRILLE PIHKALAAN!